USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Люди можуть відчувати 27 емоцій, а не 6, - вчені
Вчені з Департаменту психології Каліфорнійського університету в США заявили, що людина може відчувати 27 різних емоцій, а не шість, як вважалося раніше.

Результати відповідного дослідження науковці опублікували у Proceedings of the National Academy of Sciences.

Під час дослідження вчені показали 30 різних відео довжиною 5-10 секунд 800 добровольцям, а потім попросили описати свої почуття.

Відео містили сцени народження і смерті, весіль, статевих актів, незручних рукостискань, природних катастроф.

За результатами опитування автори дослідження на основі описань виділили 27 емоцій.

Було встановлено, що люди можуть відчувати благоговіння, захоплення, поклоніння, гнів, страх, занепокоєння, спокій, нудьгу, розгубленість, презирство, спрагу, розчарування, відразу, емпатичний біль, заздрість, хвилювання, страх, почуття провини, страх, зацікавленість, радість, ностальгію, гордість, романтику, полегшення, смуток, сексуальне бажання, задоволення, здивування, симпатію, тріумф і заціпеніння.

Дослідники також встановили, що одні й ті ж відео викликають однакову оцінку у різних людей. Більше половини опитаних були солідарні в оцінці побаченого.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus