USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Ліріди: Землю вкриває найдавніший зорепад планети
Метеоритний потік буде добре помітний у Північній півкулі.

Перший весняний зорепад - Ліріди, вже розпочався і триватиме до 25 квітня. Найяскравіше зоряне шоу очікується 22-23 квітня. І хоча потік очікується невеликий: на піку - всього 20 метеорів на годину, проте при ясній погоді його буде видно неозброєним оком (особливо за межами міста), передає Вокруг Света.

Радіант потоку знаходиться в сузір'ї Ліра, і метеори наче вилітають із найяскравішої зірки сузір'я - Веги.

Ліріди вважаються найстарішим зорепадом планети. Вперше вони були описані в китайській хроніці "Цзо чжуань" в 687 році до нашої ери.

Рій метеорів - це уламки, залишені хвостом комети Тетчера, якій потрібно 415 років, щоб зробити повний оборот навколо Сонця. Наступного разу комета повернеться в 2276 році і, можливо, поповнить метеорний потік.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus