USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Лікарі врятували життя ведмедю, відрізавши йому 3 кг язика. Відео
В результаті таємничої хвороби язик бурого азійського ведмедя почав розростатися і останнім часом важив 3 кг, повідомляє Sky News.

Операція на ведмедем на ім'я Ньян Гту («Яскравий») тривала 4 години. Ведмідь уже переносив подібну операцію в 2016 року, але хвороба повернулася.

Своїм величезним язиком тварина пошкодила собі зуби. Через його вагу ведмідь змушений був спиратися головою на решітку, коли ходив.

Лікарі підозрюють, що Ньян Гту захворів на слоновість. Ця хвороба не зустрічається серед ведмедів, але поширена серед людей в регіоні. Її збудники переносяться москітами.

«Це абсолютно незвичний медичний випадок, але ми не збираємося здаватися у боротьбі за Ньян Гту», - сказала Кароліна Нельсон, співробітниця Азійського центру з порятунку ведмедів.

Ньян Гту та його брата намагалися незаконно продати монахи одного із монастирів. Лікарі врятували тварин та віддали їх до зоопарку. Другий ведмідь має абсолютно здоровий вигляд.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus