USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Ледачі види мають більше шансів на виживання
Це ідеальне виправдання для тих, кому постійно докоряють за надмірну повільність. Нічого страшного, що робота нагромаджується. Бути ледачим – це виграшна якість з точки зору еволюції, яка відтягує вимирання виду. Про це пише Уніан з посиланням на The Guardian. Це, принаймні, одна з інтерпретацій висновків нещодавнього дослідження, присвяченому близько 300 видів молюсків, які жили і вимерли в Атлантичному океані впродовж останніх 5 мільйонів років. Вчені встановили, що високий темп метаболізму став визначальним фактором у зникненні виду.

Морські равлики, слимаки, молюски і гребінці, які спалювали найбільше енергії у своєму повсякденному житті, частіше вимирали, ніж їхні менш енергійні родичі. Особливо, якщо вони жили у невеликих океанічних закутках. Хоча причини вимирання складні і можуть бути досить різноманітними, дослідження виявило новий зв’язок між рівнем споживання енергії у тварин для підтримки функціональності тканин їхніх тіл з тривалістю періоду, впродовж якого їхні види взагалі існували на землі.

«Чим нижчий рівень метаболізму, тим більш вірогідно, що ваш вид виживе», - сказав професор екології і еволюційної біології Брюс Ліберман, який провів дослідження для Університету Канзасу. «Напевне, замість «виживає сильніший» кращою метафорою для історії життя було б «виживає найбільш ледачий». Ну, або хоча б найбільш в’ялий», - додав він.
Коментарів: 1
! Показати IP 25 Серпня 2018 11:45
**йня повна, а не дослідження!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus