USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Китайський школяр знайшов 11 скам'янілих яєць динозавра
Їх вік може складати 66 мільйонів років.

Десятирічний школяр з китайської південної провінції Гуандун разом з мамою знайшли на березі річки 11 скам’янілих яєць динозавра, за попередніми оцінками, вік знахідки складає не менше 66 мільйонів років. Про це повідомляє ТСН.

Унікальна знахідка була зроблена 23 липня, коли дев'ятирічний школяр Чжан Янчже з міста Хеюань разом з мамою Лі Сяофан гуляв біля моста через річку Дунцзян.

На стежці біля моста вони помітили скам'янілість, яка нагадувала яйце динозавра, після цього вони негайно повідомили про знахідку у відповідні органи. Як пізніше пояснили фахівці, знахідку вимила повінь, яка розмила ґрунт біля мосту.

Мати хлопчика розповіла, що яйця знайшов саме хлопчик, який після частих відвідувань місцевого палеонтологічного музею знав, як можуть виглядати яйця динозаврів і тому зрозумів, що перед ним не просто камінь.

Як пізніше повідомив заступник директора дослідницького відділу Палеонтологічного музею міста Хеюань Хуан Чжіцін, коли вони почули новину, то разом з поліцією поспішили на місце. Фахівцям вдалося виявити цілу кладку з 11 скам'янілих яєць діаметром близько 9 сантиметрів кожне, за попередніми оцінками, яйця належать до пізнього крейдового періоду.

Хуан Чжіцін підкреслив, що завдяки місцевому складу ґрунту і підземних вод скам'янілості прекрасно збереглися, що є великою рідкістю.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus