USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Китайський місяцехід проїхав 400 метрів супутником Землі і передав вражаючі світлини
Китайський місяцехід Yutu-2, або Jade Rabbit-2, проїхав 399,788 метра на зворотному боці Місяця, щоб провести наукові дослідження нерозвіданих територій.

Про це повідомляє Центр досліджень місячних та космічних програм Національної космічної адміністрації Китаю, передає ТСН.

І десант, і ровер зонда Chang’e-4 закінчили свою роботу на 15-й місячний день і перейшли у режим спокою на місячну ніч.

Китайський зонд Chang’e-4, який запустили 8 грудня 2018 року, здійснив першу в історії м’яку посадку на кратер Фон Карман у басейні Південний полюс-Ейткен на зворотному боці Місяця 3 січня 2019 року.

Зонд досліджував зворотний бік Місяця, бо він має унікальні особливості, і вчені кажуть, що Chang’e-4 може надати проривні результати.

Наукові завдання місії Chang'e-4 включають проведення низькочастотних радіоастрономічних спостережень, обстеження місцевості та земельних форм, пошук мінерального складу та дрібної будови поверхні Місяця та вимірювання нейтронного випромінювання та нейтральних атомів.

Yutu-2 пропрацював набагато довше, ніж розрахований його тримісячний термін експлуатації, і працював на Місяці найдовше зі всіх марсоходів.

Ровер допоміг вченим розкрити таємниці, поховані глибоко під поверхнею на зворотній стороні Місяця, збагативши розуміння людини про геологічну еволюцію на планеті.

Китай продовжить свою місячну програму розвідки, з місячним зондом Chang'e-5 вагою близько 8,2 тонни, який, як очікується, буде запущений 2020 року, щоб повернути на Землю місячні зразки.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus