USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Китайські вчені виявили останки одного динозавра всередині іншого
У Китаї на території провінції Гуйчжоу фахівці виявили скам’янілі останки п’ятиметрового іхтіозавра, який подавився чотириметровим морським ящером талаттозавром.

Результати дослідження незвичайної знахідки в четвер, 20 серпня, опублікував науковий журнал iScience, передає Корреспондент.net.

«Раніше ми ніколи не знаходили повні залишки рептилій у шлунках гігантських хижаків мезозойської ери, як у морських рептиліях, так і в динозаврах», – заявив один із палеонтологів, професор Каліфорнійського університету в Девісі Рюсуке Мотані.

За його словами, вчені вперше одержали доказ, що гігантські хижаки харчувалися великою здобиччю. Як припускають дослідники, іхтіозавр або полював на талаттозавра, або знайшов його труп, і загинув під час спроби його з’їсти. При цьому кістки жертви збереглися незвично добре.

Відзначається, що вік останків, виявлених біля китайського містечка Сін’я, становить близько 243 мільйонів років.
Коментарів: 1
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 21 Серпня 2020 18:26
"Вдавився" "Вол.-УА"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus