USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Китайські археологи знайшли унікальну золоту маску, якій три тисячі років. Фото
У китайській провінції Сичуань археологи знайшли унікальну золоту маску віком близько трьох тисяч років.

Про це повідомляє СNN з посиланням на Управління національної культурної спадщини Китаю.

Зазначається, що археологи розкопали шість прямокутних жертовних ям. Їхні площі від 3,5 до 19 квадратних метрів. З чотирьох ям викопали предмети побутового призначення.

Серед пів тисячі знахідок істориків древній масивний кубок, бронзові вироби, дерев’яний ящик з артефактами зі слонової кістки, золоті прикраси у вигляді птахів, золота фольга, розписні голови з бронзи, фрагменти різьблення по зубах, нефритові вироби.
Всі знахідки були виявлені під одним з торгових центрів. Крім того, у так званій жертовній ямі – це укриття, куди предки китайців приносили милостині задля миру і добробуту, археологи знайшли маску вагою 280 грам. Вона на 84% складається із золота.
Китайські історики певні, що знайдені речі допоможуть краще дослідити історію стародавнього царства Шу. Воно розташовувалося на заході Сичуані. Розкопки у цій місцевості тривають від 1920 року. Нинішні знахідки стали найбільшими в новітній історії.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus