USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Китай зібрався запустити телескоп для пошуку інопланетних цивілізацій
Китай збирається у вересні цього року запустити найбільший телескоп у світі під назвою FAST (Five hundred meter Aperture Spherical Telescope – «Сферичний телескоп з апертурою п’ятсот метрів»).

Про це повідомляє УНІАН.

Він, зокрема, буде використовуватися для пошуку позаземного життя.

Пристрій в обмеженому режимі почали використовувати в січні 2020 року, однак згодом його почали модернізувати. Бюджет нового пристрою – $185 млн.

За даними китайських вчених, новий телескоп в 2,5 рази чутливіший, ніж аналогічні пристрої, наприклад телескоп Arecibo Observatory.

Головний науковець проєкту Чжан Тонцзі заявив, що телескоп під час попередніх випробувань вловив декілька сигналів, але потрібно додатково їх вивчити, щоб зрозуміти, звідки вони надійшли. Він додав, що навряд чи отримані сигнали від інопланетян.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus