USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Китай планує побудувати глибоководну базу, керовану штучним інтелектом
Китайські вчені готуються створити базу на дні Південно-Китайського моря на глибині від 6000 до 11 000 метрів.

Базу для дослідження глибин Світового океану будуть обслуговувати роботи, а керувати нею - штучний інтелект, пише Новое Время з посиланням на Futurism.


Місцем для реалізації нового проекту стане Манильский жолоб, глибина якого в різних місцях становить 6-11 тис. метрів. Цей жолоб тягнеться по дну моря від Тайваню до Філіппін. Спочатку в реалізацію проекту вкладуть 1,1 млрд юанів (близько $160 млн.).

Ця база може бути "першою колонією штучного інтелекту на Землі", - підкреслюють вчені з Академії наук Китаю. На думку дослідників, серед іншого доведеться розробити нові матеріали, здатні витримувати величезний тиск води на великих глибинах.

Очікується, що база під назвою "Аїд" отримає стикувальні платформи, аналогічні таким на космічних станціях. Роботизовані підводні човни відправлятимуться з цих станцій для проведення дослідницьких місій, вивчення нових районів і збору даних про морські форми життя. Вони також зможуть збирати зразки мінералів, які база зможе аналізувати автономно.

"Це може бути складніше, ніж будівництво космічної станції, адже ніхто в світі ще цим не займався", - зазначив експерт Шанхайського океанографічного університету Ду Цинхай.

Океани покривають більше 70 відсотків поверхні Землі, але люди вивчають тільки 1 відсоток дна океану. Це не зовсім дивно, враховуючи, наскільки мінливим може бути навколишнє середовище. Проте, дані, отримані в результаті цього дослідження, можуть поліпшити наше розуміння зміни клімату, привести до відкриття нових ліків або допомогти дослідникам визначити види, які знаходяться під загрозою зникнення.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus