USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Кривавий місяць і Супермісяць в один день – пряма трансляція рідкісного явища
Сьогодні відбудеться вкрай рідкісне астрономічне явище – на небі одночасно будуть спостерігатися Кривавий Місяць і Супермісяць, тобто повне місячне затемнення співпаде з повним місяцем, коли він буде на найближчій до Землі точці орбіти. В останній раз таке відбувалося 6 років тому.

Як пише NASA, повне затемнення Місяця 26 травня стане першим в 2021 році. Але особливим воно буде ще й тому що співпаде з повним місяцем, коли Місяць здається спостерігачам на Землі набагато більшим і яскравішим, ніж зазвичай.

Кривавий Місяць настав 26 травня о 11:46 за київським часом. У найтемнішу частину тіні Землі Місяць увійде в 12:45 за Києвом і частково буде залишатися в тіні до 15:53.

Супермісяць почнеться о 16:13 за київським часом.

На території України місячне затемнення неможливо буде побачити, так як Місяць в цей час буде перебувати нижче лінії горизонту.

Спостерігати затемнення зможуть жителі заходу США і Канади, Мексики, Центральної Америки і Еквадору. також насолодитися унікальним видовищем зможуть на заході Перу, на півдні Чилі та Аргентини. Повне затемнення буде видно в східній Австралії, Новій Зеландії і на островах Тихого океану, включаючи Гаваї.

Кривавий місяць і Супермісяць 26 травня – пряма трансляція
У мережі вже почалася пряма трансляція унікальних астрономічних явищ, які можна побачити онлайн.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus