USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Космічний телескоп Hubble знайшов воду на трьох планетах
Три потенційно придатні для життя планети, розміром із Землю, ймовірно, містять значну кількість води, повідомили астрономи.

Це відкриття, зроблене космічним телескопом Габбл, збільшує шанси на розвиток життя на планетах, що обертаються навколо Trappist-1, карликової зірки, що на відстані 40 світлових роках від Сонця, – інформує видання The Independent.

Кожна з планет обертається у «придатній для життя зоні» зірки, де температура досить м’яка та дозволяє існувати поверхневим водам, таким як озера та океани.

Вважається, що загалом сім планет, подібних за розміром до Землі, обертається навколо зірки.

Нове дослідження показує, що зовнішні планети системи все ще містять велику кількість води, незважаючи на потужне випромінювання зірки, що призводить до величезних втрат рідини.

Доктор Амаурі Тріауд, член міжнародної команди Бірмінгемського університету, Великобританія, сказав: «Дані Габбла мають величезне значення, оскільки інформують нас про опромінення середовища планети Trappist-1, зокрема про те, чи можуть планети залишатися придатними для життя мільярди років, подібно до Землі».

Ультрафіолетове випромінювання зірки може призвести до висихання планет через процес під назвою «розпад молекул».

Астрономи вивчили рівні УФ-випромінювання Trappist-1 та виявили, що його внутрішні планети могли втратити у 20 разів більше води за останні 8 млрд років, ніж всі океани Землі разом взяті.

Проте зовнішні планети системи, включаючи три з тих, що знаходяться у придатній для життя зоні, могли втратити менше трьох океанів. Це означає, що планети могли зберегти «значні» кількості води на своїх поверхнях, підсумували вчені.

Дослідження опубліковане у журналі Astronomical Journal.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus