USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Королева океану: вчені назвали найбільшу рибу з нині існуючих
Дослідники з Австралійського інституту морських наук заявили, що найбільшою рибою, яка відома людині і існує досі, є самка китової акули.

Нове дослідження біологів з Австралійського інституту морських наук проливає світло на найбільшу рибу в океані, яка існує досі.

Вчені знали, що найбільшою з нині живих риб, які відомі людині, є китова акула. Але до недавніх пір фахівці не могли з’ясувати, хто є більшим – самка або самець, повідомляє Новое Время.

У новій роботі вчені досліджували зростання 54 особин китових акул різної статі протягом 10 років і провели понад 1000 різних вимірів.

Автори відкриття заявили, що риби виростали в середньому на 20−30 сантиметрів на рік, але найбільшими виявилися саме самки китових акул. Деякі з них досягали у довжину 14−18 метрів. Для спостережень за рибами використовували спеціальні стереокамери.
Найбільша риба у світі
Найбільша риба у світі
«По суті, це дві камери, встановлені на рамі, яку ви переміщаєте, коли перебуваєте під водою. Вони працюють так само, як і наші очі – тому ви можете відкалібрувати два відеозаписи і отримати дуже точне вимірювання акули», – заявили вчені.

Біологи також підтвердили, що самки китових акул особливо швидко ростуть під час вагітності, – на відміну від інших акул, самки цього виду можуть виношувати до 300 дитинчат.

З 2016-го китові акули внесені до списку зникаючих видів. Найчастіше ці риби стають жертвами рибалок, а тривалі темпи їх зростання можуть призвести до подальшого скорочення популяцій китових акул.

Вчені заявляють, що шанси на повне вимирання цього виду доволі високі, оскільки для повноцінного розвитку однієї особини потрібно близько 30 років. В середньому китові акули живуть приблизно 50 років.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus