USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Компанія Маска запустить в космос «мисливця за астероїдами»
Приватна компанія SpaceX виграла контракт NASA на перший запуск DART – космічного апарату, який повинен знищувати потенційно небезпечні для Землі астероїди.

NASA підписала контракт з ракетобудівною компанією SpaceX на запуск «винищувача астероїдів» DART, повідомляє ZIK з посиланням на Extremetech.

Національна космічна адміністрація США збирається вперше протестувати свою технологію знищення потенційно небезпечних для Землі астероїдів влітку 2021-го.

Апарат DART (тест подвійного перенаправлення астероїдів) відправиться в космос на ракеті SpaceX Falcon 9, після чого зіткнеться з астероїдом Дідім B.



Траєкторія цього каменю не є надто небезпечною для Землі, а його діаметр становить близько 170 метрів.

Дідім В підійде на відстань в декілька мільйонів кілометрів до Землі у жовтні 2022-го. Тоді DART і повинен зіткнутися з астероїдом на швидкості в понад 6 км на секунду.

Вчені збираються перевірити, як космічна зброя проти астероїдів, розміром з холодильник, може вплинути на траєкторію каменів, що наближаються до Землі.

Якщо ж величезна кількість кінетичної енергії від удару DART об астероїд не зможе змінити траєкторію каменю – дослідникам доведеться шукати інший спосіб захисту від небезпечних для Землі космічних об'єктів.

Послуги SpaceX по запуску DART обійдуться NASA всього в $61 млн, що майже на $40 млн менше, ніж запуск SpaceX супутника Sentinel-6A для Європейського космічного агентства, який повинен відбутися в кінці 2020-го.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus