USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Компанія Tesla представила електровантажівку
17 Листопада 2017 10:43
0
Компанія Tesla на презентації 16 листопада представила електровантажівку Tesla Semi.

Про це повідомляє TechCrunch.

TeslaSemi розганяється до 100 км / год за 5 секунд, і це неймовірно швидко в порівнянні з бензиновими вантажними автомобілями, відзначає видання.

На одній зарядці електрофура може проїхати до 800 км. Tesla Semi заряджається на 80% за півгодини.

«В цілому, Semi більш чуйний, їздить швидше, ніж вантажівка з двигуном внутрішнього згоряння, і більш безпечно інтегрується з рухом легкових автомобілів», - кажуть в компанії.


У Tesla впевнені, що Semi не зламається проїхавши понад півтора мільйона кілометрів. Представники компанії також відзначають, що вантажівка безпечніша своїх аналогів, так як оснащена посиленою батареєю, яка допомагає запобігти пошкодженням при ударі, а також дає вантажівці дуже низький центр тяжіння.


Інша особливість TeslaSemi - кабіна водія, призначена лише для однієї людини. Це логічно, тому що водії вантажівок найчастіше їздять поодинці. Втім, Tesla передбачила можливість установки додаткового сидіння поруч з головним.


У компанії говорять, що проектували кабіну з думкою про комфорт водія - він може встати в салоні в повний зріст, а також йому буде легко входити і виходити з автомобіля. В кабіні також встановлені два сенсорні екрани по обидва боки від сидіння. На них відображається навігаційна інформація, моніторинг сліпих зон і дані про поїздку.



Ця версія вантажівки призначена для денних поїздок, відповідно в ній немає спального місця. Але в Tesla кажуть, що є можливість розширити кабіну і оснастити її місцем для сну.


Semi Truck також оснащений частковим автопілотом, завдяки якому вантажівка може автоматично гальмувати і триматися своєї смуги. За словами глави компанії Ілона Маска, виробництво автомобіля почнеться в 2019 році. Ціна вантажівки не повідомляється.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus