USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Коли люди стануть безсмертними
Футуролог, професор фізики, співавтор теорії струн і популяризатор науки Мітіо Каку на форумі ПМЕФ розповів про те, в якому майбутньому буде жити людство.

- У медицині ми боремося не тільки з хворобами, але і покращуємо, доводимо до досконалості людське тіло і виділяємо гени, які відповідають за процес старіння. Ми вже ізолювали близько 60 генів, які відповідають за процес старіння, який поки ще є незворотнім, але я вважаю, що до 2100 року ми зможемо домогтися не тільки цифрового, але і біологічного безсмертя. Ми зможемо відродити зниклих істот, які були на Землі десятки тисяч років тому. У нас вже є геном мамонта і неандертальця, - цитує його Соцпортал.
- Три чинники, що визначають майбутнє, - штучний інтелект, біотехнології та нанотехнології.
В цілому вони будуть працювати для зростання добробуту і процвітання.

- Штучний інтелект, як мені здається, сформує галузь крупніше нинішньої автомобільної. Автомобіль сам стане роботом. Небезпека в тому, що роботи коли-небудь усвідомлять себе.
- У нас буде сонячна енергія, яка дешевша, ніж викопна енергія, - через революційні розробки в технології зберігання енергії. Передбачається, що вже до середини століття з'явиться і перший термоядерний реактор.

- Будь-яка технологія - двосічний меч. Її можна використовувати проти хвороб, неписьменності, бідності - і проти людей. Тому ми повинні бути впевнені в тому, що ми контролюємо ці потужні технології.
- До кінця століття потрібно буде вмонтувати в роботів чіп, який їх відключає, якщо вони хочуть вбити людину, такий запобіжний пристрій. Коли роботи стануть настільки розумними, щоб відключати цей пристрій, нам треба буде злитися з ними. Не думаю, що це станеться в цьому столітті, але в наступному це цілком можливо. Замість того, щоб воювати з ними, можна стати надлюдьми.

- Ключем до всього є об'єднання, ми повинні об'єднувати людей таким чином, щоб громади не розколювалися на маленькі групи, які воюють один з одним.
Коментарів: 3
Коли стануть? Показати IP 1 Червня 2018 12:31
Ніколи!
АНАТОЛЬ_ БІДЗЮРА Показати IP 1 Червня 2018 15:54
Не встигнете. За 100 років ми всі вимремо через глобальне потепління, індустріальні викиди, перенаселення планети і пов'язані із цим виклики. Не дуріть народ.
Анонім Показати IP 1 Червня 2018 20:36
Для чого!??Тільки подумати про сусіда ідіота і страшно робиться,що він може жити вічно,а є ще гірші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus