USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Колосальний космічний вибух потрапив на фото
За допомогою рентгенівської обсерваторії фахівці зуміли зафіксувати вибух, еквівалентний приблизно 10 мільйонам трильйонів водневих бомб.

У NASA показали космічний вибух колосальної потужності. Незвичайний знімок з’явився на офіційній сторінці відомства в Instagram, інформує Корреспондент.net.

На кадрі відображено спалах подвійної зоряної системи V745 Sco. Вона розташована за 25 000 світлових років від Землі. Це подвійна зоряна система, що складається з червоного гіганта і білого карлика. Вони скріплені між собою гравітацією.

Астрономи періодично фіксували в системі нерегулярні спалахи. Один з них зафіксували за допомогою рентгенівської обсерваторії Чандра.

На знімку відображена тривимірна модель вибуху, на якій жовтим кольором позначена вибухова хвиля, викинута вибухом маса - фіолетовим кольором, а практично не охоплений вибухом більш холодний диск - синім.

Фахівці зазначили, що під час вибуху виділилася еквівалентна приблизно 10 мільйонам трильйонів водневих бомб кількість енергії.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus