USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Колобок і країна чудес: японці дали казкові назви кратерам на астероїді
Японці дали казкові назви кратерам і пікам на астероїді Рюгу. Більшість ландшафтних об'єктів названо на честь персонажів з казок і міфів.

На астероїді Рюгу з’явилися кратери Колобок (на честь персонажа східнослов’янської казки), Сендрілліон (героїня французької версії казки «Попелюшка»), Брабо (з голландської казки) і Урасіма (рибалка з японської казки), повідомляє Ракурс з посиланням на Японське агентство аерокосмічних досліджень.

Зазначимо, що навіть назва астроїда Рюгу перекладається з японської як «Палац дракона». А місце, де у 2018 році приземлився робот MASCOT, називається «Країною чудес Аліси».

Повідомляється, що на астероїді Рюгу зараз працює станція Hayabusa-2, яка збирає зразки грунту з космічного тіла. Експедиція повинна завершитися у 2020 році.


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus