USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Кінець світу відклали на хвилину: як переводять годинник Судного дня
Годинник Судного дня перевели на хвилину назад.

Зараз на годиннику 23:58. Востаннє годинник Судного дня перевели на хвилину назад. Це зробили 25 січня 2018 року, розповідає Gazeta.ua з посиланням на Bulletin of Atomic Scientists.

Зробили це через неспроможність світових лідерів подолати загрози ядерної війни та кліматичних змін. В бюлетені окремо зазначено ріст занепокоєння можливістю розв'язання Росією «гібридних» конфліктів проти нових членів НАТО на її кордоні, аналогічних вторгненню на територію та окупації Криму, та напівприхованої підтримки сепаратистів на сході України.

Стрілки годинника Судного дня вказують символічний час, що залишився до катастрофи планетарного масштабу. Його створили в 1947 році американські вчені і редколегія журналу Bulletin of Atomic Scientists. Приводом до запуску проекту стало падіння бомб на Хіросіму і Нагасакі. Тоді він показував час 23:53.

У міру розвитку нових технологій символізм часу було розширено. Зараз годинник вказує час не тільки до ядерної катастрофи, а й до незворотних кліматичних катаклізмів.

За 72 роки годинник переводили 24 рази. Найближче до півночі - без двох хвилин - стрілки були в 1962 році під час Карибської кризи. Найсприятливішим положення було в 1991 році після підписання СРСР і США договору про скорочення ядерного озброєння. До символічного кінця світу залишалося 17 хв.

14 січня 2010 року, він показував 23:54.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus