USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Кілограмовий тисячолітній золотий скарб знайшли ізраїльські підлітки. Фото
Скарб із золотих монет пощастило знайти двом ізраїльським підліткам, які проходили стажування в Управлінні античності Ізраїлю.

Монети з 24-каратного золота були викарбувані близько 1100 років тому. Про це повідомляє Ракурс.

Загальна вага виявленого скарбу становить 845 грамів. Коен Оз і Юваль Янів натрапили на знахідку випадково під час польової роботи у центральному районі Ізраїлю, де планується побудувати новий район. Спочатку підлітки помітили щось блискуче на землі, а коли копнули, то не повірили своїм очам.

За оцінками експертів, цього золота 1100 років тому вистачило б людині для розкішного життя. Але найголовніше, скарб знайдений у районі, де жили зовсім не заможні люди.

Крім того, одна із знайдених підлітками монет дуже рідкісна. На монеті зображено профіль імператора Візантійської імперії Феофіла, який правив у 829-842 роках. Ця монета була викарбувана у Константинополі і досі таких монет на території Ізраїлю не знаходили.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus