USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Хробаки, що замерзли 42 тис. років тому, ожили
Вченим вдалося повернути до життя черв'яків, які замерзли 42 тисячі років тому. Ці організми залишалися збереженими у вічній мерзлоті.

Нематоди вперше зарухалися з моменту плейстоцену, і їх пожвавлення стало великим науковим проривом. Круглі черви знайдені в Сибіру, ​​і їх в прямому сенсі воскресили в чашках Петрі.

«Ми отримали перші дані, що демонструють здатність багатоклітинних організмів до довгострокового кріобіозу в вічних відкладеннях Арктики», - йдеться в доповіді російських вчених з чотирьох установ, які працювали у співпраці з Прінстонським університетом.

Під час експерименту розморозили 300 доісторичних черв'яків, і два з них виявилися живими. «Після розморожування нематоди показали ознаки життя. Вони почали рухатися і є живими», - кажуть автори дослідження.

В цей час нематоди є найстарішими живими тваринами на планеті. Хробаки повернулися до життя в лабораторії Інституту фізико-хімічних і біологічних проблем грунтознавства Московської області.
Коментарів: 1
Негідник Показати IP 27 Жовтня 2020 23:07
Це точно правда? Щось не віриться...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus