USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: «Хаббл» зняв, як чорна діра поїдає галактику
Вчені за допомогою низки інструментів, включаючи телескоп Hubble, виявили незвичайний об'єкт. Він складається з двох величезних бульбашок гарячого газу.

На сайті телескопа повідомляється, що зараз одна з бульбашок розширюється, а інша – повільно зникає, передає dt.ua.

Та, що розширюється, є надмасивною чорною дірою, яка поглинає галактику, що розташована у верхній частині зображення. Цей космічний "монстр" знаходиться на відстані 900 млн світлових років від Землі і відомий як SDSS J1354 + 1327. А верхня велика галактика відома як SDSS J1354 + 1328.

Якщо подивитися на верхню галактику, можна помітити два окремих довгих відтоки матеріалу. Перший спалах "годування" створив згасаючий нижній потік матеріалу. Він має розмір 33 тис. світлових років. Приблизно через 100 тис. років другий спалах породив сяючий відтік, що виходить з верхньої частини галактики.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus