USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Катастрофа Юрського періоду: в Англії виявили унікальне кладовище морських тварин
У Великій Британії палеонтологи знайшли безліч скам’янілостей морських істот юрського періоду. Всього виявлено десятки тисяч морських безхребетних.

Вчені розповіли, що на «кладовищі» знайдені давні предки морських зірок, морських їжаків і морських лілій. За їх словами, ці істоти зіткнулися з таємничою катастрофою, яка вбила їх 167 млн ​​років тому.

Палеонтолог і старший куратор Лондонського музею природної історії Тім Евін розповів:


«Істоти намагалися захистити себе, приймаючи стресову позу, витягнувши кінцівки, але все було марно. Вони потрапили у відкладення та були закопані живцем», – розповів палеонтолог і старший куратор Лондонського музею природної історії Тім Евін.


Дослідники сподіваються дізнатися більше про еволюцію голкошкірих в юрський період, включаючи опис декількох нових видів, завдяки тисячам різноманітних зразків.

Крім тварин, команда також знайшла в скелях збережені зразки деревини і пилку, які можуть розкрити більш детальну інформацію про тогочасні зміни клімату.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus