USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Капібари захопили елітне селище в Аргентині. Відео
Жителі елітного селища Нордельта на північному сході Аргентини зіткнулися з незвичайною проблемою: капібари у великій кількості з’явилися в окрузі кілька тижнів тому, об’їдають рослинність, залишають всюди екскременти і навіть кусають собак.

Про це повідомляє Корреспондент.net з посиланням на газету Guardian.

Місцеві жителі не раді такому сусідству, але проганяти або відстрілювати їх заборонено. При цьому екологи кажуть, що гризуни не окупанти – вони повернулися до себе додому, оскільки селище побудоване на місці водно-болотних угідь, де ці тварини здавна жили.

У 1999 році тут, незважаючи на протести екологів, почали зводити обгороджене від зовнішнього світу елітне селище для багатих аргентинців, які хотіли жити поруч з природою, на тлі численних озер і струмків. Сьогодні воно відоме як Нордельта. Станом на 2014 рік тут жило вже двадцять п’ять тисяч осіб.

Енріко Віале, один з найвідоміших в Аргентині захисників природи, сподівається, що навала капібарів приверне увагу до руйнування цінних водно-болотних угідь країни.

Ці екосистеми страждають не тільки від будівництва елітних селищ, а й від розширення сільськогосподарських земель, призначених для вирощування сої та випасу великої рогатої худоби.

В результаті багато видів позбавляються місць існування, а ґрунт гірше вбирає вологу, що підвищує ризик повеней і пожеж.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus