USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Каліфорнія через шкідників ризикує перетворитися на пустелю
Жук-паразит під назвою Золотий плямистий дубовий короїд стрімко знищує дубові гаї Каліфорнії. З його вини до кінця року буде вирубано більше половини всіх дубів штату. Про це на своєму YouTube-каналі повідомляє Західний центр комплексної боротьби зі шкідниками в США.

Ця маленька комаха здатна за кілька місяців знищити зсередини навіть найбільше та сильне дерево. Андреа Хефті, ентомолог Лісової служби США, розповідає: «Шкідник відкладає яйця в корі дерева, личинки вилуплюються та прогризають дерево наскрізь. Коли таких тунелів стає занадто багато, дерево перестає отримувати з землі поживні речовини та воду, й гине».

Але найбільше від цієї напасті страждає містечко Зелена Алея — маленьке гірське селище недалеко від Лос-Анжелеса. Заражене дерево ніяк неможливо вилікувати, воно приречене на смерть. Єдиний спосіб захистити здорові дерева — це вирубувати заражені, здирати з них кору та спалювати її.

Масова вирубка та знищення зараженої дубової кори не зупиняє поширення шкідника, тому що багато людей забирають заражену деревину собі на дрова, таким чином продовжуючи поширювати хворобу.

Велика частина дубів Каліфорнії найближчим часом підлягає вирубці, що незмінно приведе зміни ландшафту і всієї екосистеми. Таким чином, південна частина США може через кілька років перетворитися на пустелю.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus