USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Ізраїльський стартап вигадав, як створити натуральне молоко без тварин, і зібрав на це мільйонне фінансування
Ізраїльський стартап Remilk, який працює в галузі харчових технологій, провів черговий раунд мобілізації капіталу, і зібрав 120 мільйонів доларів у групи інвесторів.

Про це написало видання The Times of Israel.

Remilk сподівається стати першою у світі компанією, що постачає на ринок справжні молочні продукти, з виробництва яких повністю виключено корів.

Авів Вольф, один із засновників стартапу, упевнений, що тварини мають залишитись у минулому. «Наслідки тваринництва для нашої планети є руйнівними», – говорить він.

Технологія, розроблена Вольфом та його науковим партнером Орі Кохаві, дозволяє виробляти молочні білки, «хімічно ідентичні» тим, що містяться в коров’ячому молоці.

«Кінцевий продукт повністю схожий на «справжнє молоко», тільки в ньому немає лактози, холестерину, гормонів росту та антибіотиків», – сказав Авів Вольф.

Перед тим, як розпочати роботу, підприємці створили «карту» хімічного складу молока, оцінивши вміст жирів, лактози та цукру, а також визначили, що ключовим елементом є білок. Молочний білок виходить за допомогою вбудовування одноклітинного мікроб гена, що відповідає за його виробництво. Процес мікробної ферментації є масштабованим і дозволяє збільшувати виробництво молочного білка, який потім висушується і перетворюється на порошок.

За словами творців, нова модель виробництва продуктів харчування, порівняно з існуючою молочною промисловістю, буде в сто разів раціональнішою з точки зору використання ресурсів та у 25 разів ефективніша щодо сировини і в 10 разів раціональніша з точки зору споживання води.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus