USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Ізраїльські археологи виявили басейн, де хрестили перших християн
Унікальні археологічні знахідки були зроблені при закладці нового парку Ейн Ханія, передає Вокруг Света.

Управління старовини Ізраїлю показало результати археологічних розкопок в районі джерела Ейн Ханія біля Єрусалима.

Старовинні срібні монети, унікальні споруди часів Першого храму царя Давида і басейни, які, можливо, використовувалися для хрестин, були виявлені при закладці нового парку. Археологи вважають, що саме тут відбулася подія, описана в Новому Завіті: апостол Пилип хрестив ефіопського євнуха.

«Цей басейн перебував у центрі просторого комплексу біля входу у церкву. Його оточувала крита колонада, яка вела до житлових приміщень», - говорить археолог Ірина Зільбербод.

Одна зі знахідок – срібна грецька драхма, виявилася найдавнішою монетою, знайденою в околицях Єрусалиму. Вона відноситься до 420-390 років до н. е.

В Ейн Ханії знайшли безліч інших монет і осколки мозаїки візантійської епохи. У IV-VI століттях це місце було найважливішим християнським центром.
Коментарів: 1
W Показати IP 5 Лютого 2018 19:28
Невдовзі ринуть щоб саме там охреститись.Ще одне джерело туризму і прибутків.Ось так треба PR робити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus