USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.60 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Із затопленої печери в Мексиці підняли останки стародавнього гіганта
Вчені після багаторічних досліджень ідентифікували останки стародавнього гіганта, підняті із затопленої печери в Мексиці. Виявилося, що вони належали представнику давно вимерлого виду, повідомляє Каліфорнійський університет Сан-Дієго.

Першими величезні кістки виявили дайвери, які в 2007 році досліджували печеру «Чорна діра». Вони стали поступово піднімати їх на поверхню. Особливу увагу фахівців привернув тазостегновий суглоб вагою 36 кілограмів і довжиною 1,2 метра, повідомляють Діалоги.

Через кілька років вдалося «зібрати» майже повний скелет загадкової істоти. Дослідивши її, вчені прийшли до висновку, що це був гігантський лінивець.

Сучасні лінивці важать не більше 6-9 кг. Але маса цієї істоти становила близько 900 кілограмів. Він жив 40 тисяч років тому і належав до невідомого науці підвиду, якому дали наукова назва Nohochichak xibalbahkah (з мови майя – «Великий кіготь, який живе в підземному світі»).

Вчені навіть відтворили картину його загибелі. На їхню думку, величезна тварина брела по печері і провалилася в один з колодязів – ймовірно, через поганий зір в темряві. Лінивець пролетів близько 30 метрів і мав миттєво загинути.

Цікаво, що раніше в тій же печері виявили останки доісторичного ведмедя і жінки, яка загинула 13 тисяч років тому.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus