USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Із кори дерева навчилися добувати алкоголь
Дослідники із Японського науково-дослідного інституту лісного господарства і лісних товарів добули із дерева алкогольний напій.

Науковці стверджують, що добута рідина має подібні до алгоголю властивості. За смаком нагадує витриманий у дерев'яних бочках алкоголь, пише Gazeta.ua з посиланням на channelnewsasia.com

Метод добування цього продукту базується на подрібненні деревини до консистенції сливової пасти. Потім у цю массу додають дріжджі та ферменти.

За словами дослідників, завдяки цьому методу вони можуть зберегти унікальний смак кожного дерева.

Досі експеременти проводили із кедром, березою та вишнею. Наприклад, 4 кг кедрової деревини давали 3,8 л рідини із вмістом алкоголю 15%. На смак напій нагадує улюблене японське саке.

"Наш метод може зробити рідину із дерева придатною для споживання. Напій буде ароматний і смачний. Причому ми не використовуємо сірчану кислоту і високі температури. Цей проект надихає", - сказав науковець Магара.

За словами науковців інституту, протягом трьох років завдяки співпраці із приватним сектором економіки, у магазинах з'явиться новий унікальний алкогольний напій.

"В Японії багато дерев. Сподіваємося, що люди зможуть насолодитися різними смаками", - сказав Магара.
Коментарів: 1
Кусто Показати IP 4 Травня 2018 14:02
А з табуретки ще не навчились????? Краще витрачали би гроші щоб хвороби навчитись лікувати!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus