USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Імунні клітини «радяться» з іншими клітинами перед активацією
Вчені зробили нове відкриття в роботі імунної системи. Виявляється, що перед активацією клітини «радяться» з іншими.

Вчені та лікарі давно знають, що імунні клітини мігрують в місце інфекції – ми бачимо запалення, набряк, почервоніння і відчуваємо біль, пише MedicalXpress.

Як працюють імунні клітини?

Тепер дослідники з Північно-Західного і Вашингтонського університетів виявили нові докази того, що ці скупчення є не просто наслідком імунної активації. Імунні клітини «прислухаються» до своїх сусідів, перш ніж вирішити, чи повинна імунна система активізуватися.
Імунні клітини злагоджено боряться з загрозами

Імунна система організму постійно працює над підтриманням тонкого балансу. Коли виникає загроза, система повинна реагувати досить сильно, щоб боротися з інфекцією або хворобою, але не настільки, щоб це завдати шкоди.

"Це раніше невідомі аспекти імунної функції. Клітини приймають скоординоване рішення. Не активуються по одному, а колективно вирішують, скільки їх буде залучено. Разом система зможе відбити загрозу без небезпечного надмірного реагування", – сказав Джошуа Леонард, один із керівників дослідження.

Чому це важливо?

Розуміння того, як активувати імунну відповідь, призведе до появи нових методів лікування хронічних аутоімунних захворювань або мобілізації імунної системи для боротьби з раком.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus