USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Ідеальна тотемна тварина. «Ледача» печерна саламандра просиділа на одному місці 7 років
Вчені з Будапештського університету близько 8 років вивчали представників досить рідкісного виду саламандр – європейських протеїв.

Як виявилося, вони ведуть малорухливий спосіб життя. Дуже малорухливий.

Одна з саламандр не рухалася протягом 2569 днів – це трохи більше 7 років.

«Вони живуть, не роблячи нічого», – говорить один із дослідників, повідомляє Новое Время.

Для своїх спостережень вони знайшли 19 особин в одній з печер в Боснії і Герцеговині. Саламандр позначили, після чого регулярно поверталися і перевіряли їх пересування в період з 2010 по 2018 рік.

Виявилося, більшість саламандр не зрушили і на 10 метрів від початкової точки, в середньому подолавши по 5 метрів. Найактивніша особина проповзла цілих 38 метрів, в той час як одна саламандра за всю історію спостережень взагалі не поворухнулась.

Справа в тому, що європейські протеї можуть обходитися без їжі протягом декількох років, а тому і рухатися їм особливо не потрібно – особливо якщо поруч немає хижаків. Головний стимул для них – це спарювання. Воно відбувається раз в 12 з половиною років.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus