USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Гриби та бактерії перетворять старі будинки в будівельні матеріали
Переробляти будівельне сміття в нові брижі та панелі пропонує архітектор Кріс Маурер - причому прямо після знесення старих будинків, на місці і майже безкоштовно. Перетворювати відходи в нові будівельні матеріали він хоче за допомогою біотехнології - гриби та бактерії. Однак чи багато хто хоче жити в таких «грибних» будинках?

До переїзду в США Крис Маурер, голова Redhouse studio, пропрацював в Африці. І каже, що це навчило його думати нестандартно і заощадити ресурси всюди, де тільки можна, передає Hightech.fm. Він розповів, що в під час роботи над проектами в США був збентежений кількістю відходів, які доводиться відвозити на звалище. Використовувати для створення будівельних матеріалів грибниці - ідея не нова, але Маурер має намір зробити це прямо на місці зносу будинку, який відслужив своє. Сьогодні він збирає гроші на будівництво рухомого резервуара, щоб довести життєздатність ідеї.

Його проект Biocycler отримав підтримку NASA, Масачусетського технологічного інституту та Університету Акрона. В лабораторії все працює, запевняє він. Симбіоз грибів і бактерій, які харчуються один одним, формує розчин, який склеює будівельні відходи в нові брили та панелі. У резервуарі Biocycler межують гриби та бактерії, які виробляють кальцій. Грибниця розчиняє і одночасно склеює відходи в однорідну масу, потім її виливають у форму - килимки, панелі або черепиці - де маса поступово затвердіває і насичується кальцієм за допомогою бактерій.


«Чесно кажучи, будинки ми вже переробляємо. Насправді - матеріали. (Кампания на) Kickstarter дозволить створити мобільну установку для демонстрації технології та перейти до виготовлення більш складних структур зі сміття», - пояснює архітектор. Він сподівається представити прототип до кінця нинішнього року.

У житті відзначає, що майбутнім жителям може бути непросто у будинках, споруджених за допомогою деяких грибів та мікробів. Але Маурер впевнений, що час нових матеріалів вже настає, і тепер для будівництва потрібно залучити не тільки інженерів, але і біологів.

Над новими будівельними технологіями роздумають і в Кремній долині. Індустрія вже давно потребує змін, і венчурні інвестори почали це розуміти.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus