USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Гренландські кити співають джаз
Учені з Вашингтонського університету проаналізували аудіозаписи пісень гренландських китів біля берегів Арктики. Виявилося, ці морські ссавці виконують складні мелодії, які нагадують джаз, передає Вокруг Света.

Команда морських біологів записувала спілкування гігантів на гідротелефони з 2010 по 2014 рік недалеко від східного узбережжя Гренландії. В репертуарі стада із 200 особин виявилося 184 різних мелодії.

Майже всі ссавці використовують звуки для спілкування, але тільки деякі різновиди здатні до виконання таких складних мелодій. Пісні гренландського кита складаються з окремих музичних фраз, які кити вільно варіюють.

«Якщо пісня горбатого кита схожа на класичну музику, гренландські виконують джаз, - каже океанолог Кейт Стеффорд. - За чотири роки досліджень ми виявили, що кожен сезон співаки Арктики змінювали набір пісень. Вони ніколи не повторювали торішніх мотивів».

Полярні кити в цьому регіоні співають з листопада по квітень, 24 години на добу, використовують дивовижне розмаїття музичних фраз, не схожих на пісні інших морських ссавців. Але вчені поки не знають, чому кити із сезону в сезон змінюють репертуар.

«Гренландські кити - дивовижні тварини: вони живуть 200 років, у них найтовстіша жировий прошарок і найдовші вуса, вони здатні пробити лід. Тому повинна бути вагома причина, чому вони не повторюють своїх пісень», - стверджує Кейт Стеффорд.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus