USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Гравців приносили в жертву: розгадали, як майя грали у м’яча
Археологи виявили дві 1300-річні кам'яні панелі, них який зображені стародавні майя, що грають у м'яч перед фанатами. Про повідомляє Ancient Origins.

Перша панель зображує гравця у захисному поясі. В руці він тримає віяло. Панель була розбита і подряпана. Науковці припускають, що її спеціально намагались знищити.
Перша таблиця майя

На другій панелі зображено чоловіка, що бере участь у грі.
Друга таблиця майя

Гра у м'яч називалась улама. Вона символізувала битву Сонця проти Місяця, дня проти ночі. Вона була відома в усій доколумбовій Америці.

Вчені з'ясували, що в уламу грали люди з різних прошарків суспільства, дворяни та простолюдини. Гравці повинні були забити м'яч у кам'яне коло. При цьому торкатися м'яча можна було лише ліктями чи стегнами.

Науковці з'ясували, що гравців в уламу приносили в жертву. При цьому вони досі не знають, вбивали команду переможців чи переможених.

Гра в м'яч у древніх майя у виконанні акторів:
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus