USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Господарів котів-вегетаріанців саджатимуть до в'язниці
28 Листопада 2018 13:27
0
Спроби залучити свого кота до вегетаріанства у Великій Британії караються на законодавчому рівні. Для цього передбачено штраф, а для особливо злісних правопорушників — ув'язнення.

До відповідальності господарів влада Великобританії притягує згідно із "Законом про добробут тварини", пише Gazeta.ua з посиланням на розважальний ресурс Bigpicture.

Цей документ затверджено Парламентом. Він захищає право домашніх улюбленців на забезпечення всіх їхніх потреб і зобов'язує господарів вживати при цьому розумних заходів. За жорстоке поводження й насильне обмеження в їжі передбачає для власників тварин покарання.

Підняти питання про відповідальність за спроби перевести котів на вегетаріанську їжу змушені були британські ветеринари. Спеціалістів стурбувала новина про появу вегетаріанської продукції в асортименті найбільшого в країні виробника сухого корму для тварин. Новинку було продемонстровано на спеціалізованій міжнародній виставці в Бірмінгемі.

У подальшому виявилося, що у Великій Британії немало людей переходять на вегетаріанство й при цьому намагаються долучити до такого способу життя своїх домашніх улюбленців. Зокрема, така тенденція вимальовується серед власників собак і кішок.

Королівське товариство захисту тварин у Великій Британії вирішило роз'яснити ситуацію. Як відзначили представники організації, собаки теоретично здатні прожити без м'яса завдяки своїй всеїдності. Однак для котів такі обмеження можуть загрожувати вкрай серйозними наслідками, включно зі смертю. Для нормальної життєдіяльності організму цих тварин необхідний ряд поживних речовин. Отримати їх коти можуть виключно з м'яса й риби.

У список незамінних компонентів котячого раціону спеціалісти включили таурин, вітамін А й арахідонову кислоту. Ці речовини практично не зустрічаються в їжі рослинного походження.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus