USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Голуби з маленькими «рюкзачками» збиратимуть кліматичні дані
Британські інженери розробили невеликий і недорогий набір сенсорів, який може ефективно збирати різні кліматичні дані: температуру і вологість повітря, рівень освітленості, тиск, а також інформацію про місцезнаходження.

Комплект можна закріпити на спину домашнього голуба та відправити його «працювати».

Дослідники під керівництвом Ріка Томаса з Бірмінгемського університету створили спеціальний пристрій, який дозволяє збирати дані про зміни в навколишньому середовищі за допомогою невеликих сенсорів, пише INTV.



Сама конструкція дуже легка (близько 3% від маси тіла птаха) і кріпиться за допомогою спеціальних ремінців. Розробники запевняють, що сенсори створено так, щоб вони не відчепилися, не загубилися в польоті та не нашкодили голубу. Уся конструкція «рюкзачка» обходиться приблизно в 250 фунтів.

Для збору даних підходять лише домашні голуби, які можуть знайти шлях додому. Дані потрібно скачувати з пристрою. Поки вченим вдалося зібрати дані, отримані п'ятьма птахами, які здійснили 41 політ загальною протяжністю понад 1000 км.

Дані, зібрані голубами, допоможуть дослідникам передбачити, як забруднене повітря шириться містами. Це корисно для прийняття рішень щодо будівництва ключових об'єктів інфраструктури, таких як лікарні та школи. Також технологію можна застосовувати для дослідження змін клімату.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus