USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Голос Хокінга відправлять в космос на відстань 3500 світлових років
Радіосигнал із “посланням миру і надії” у вигляді слів покійного фізика-теоретика Стівена Хокінга буде відправлено в космос після церемонії поховання його праху, яка відбудеться 15 червня у Вестмінстерському абатстві, повідомляє ВВС із посиланням на родичів вченого.
Відомий фізик провів своє життя, вивчаючи Всесвіт, тому цілком доречно, що частина його опиниться серед зірок.

Оскільки прах Хокінга знаходиться між могилами Чарльза Дарвіна і сера Ісаака Ньютона у Вестмінстерському абатстві, залишається лише його знаменитий голос. Сигнал, що містить запис голосу Хокінга, відправляють в сторону чорної діри 1A 0620-00, розташованої на відстані 3500 світлових років, пише uatv.

Запис голосу накладений на музику «Колісниця вогню» грецького композитора Вангеліса.“Музика є символічним і прекрасним жестом, який створює зв’язок між присутністю нашого батька на планеті, його бажанням побувати в космосі та його мисленним дослідженням Всесвіту”, –розповіла дочка вченого, Люсі.

Вчені Європейського космічного агентства хочуть, щоб сигнал став посланням миру і надії. Запис триває близько 6,5 хвилин. Для відсилання використовують антену Cebreros в Іспанії. Пізніше диск з композицією надійде в продаж.

Хокінг був найвідомішим фізиком-теоретиком свого часу, його книга “Коротка історія часу” стала міжнародним бестселером.

Науковець із 21 року страждав на аміотропний бічний склероз, що врешті призвів до повного паралічу усього тіла. Проте Хокінг дивував лікарів, проживши із зазвичай смертельною хворобою понад 50 років.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus