USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.50 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Голландські екологи розробили 600-метровий бакен, який чистить океани від сміття. Відео
Голландська некомерційна екологічна організація The Ocean Cleanup розробила технологію для збору пластикового сміття в океані.

Це 600-метрова система очищення океану, що збирає з поверхні води пластик, рибальські сітки та мікрочастинки сміття, повідомляє theБабель.

Механізм доволі простий - це довжелезний пластиковий бакен, який доставляється у необхідну локацію човном, а потім пливе за течією, підхоплюючи пластик, який екологам залишається тільки перевантажити на борт, розсортувати та відправити на переробку.



Організація наголосила, що нова система очищення - автономна та «використовує природні сили океану для виловлювання пластику». 600-метровий бакен «підхоплює» різні за розмірами відходи - від автомобільних покришок до стружки з пластику.



Його протестували в липні у Ванкувері, а потім запустили до «великої тихоокеанської сміттєвої плями», яка плаває між Гаваями та Каліфорнією і втричі перевищує розмір Франції. На цій ділянці сконцентровані щільні масиви пластику й інших відходів, занесених водами Північно-Тихоокеанської системи течій. Близько 600-800 тонн риболовного снарядження губиться в морі щороку, ще 8 тонн пластикових відходів припливає з пляжів.




Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus