USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Гіпотезу Ейнштейна підтвердив годинник на хмарочосі
Японські вчені експериментально довели одну з гіпотез Альберта Ейнштейна.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланнм на газету Mainichi.

Великий вчений вважав, що віддаляючись від поверхні землі, перебіг часу прискорюється. На перебіг часу впливає гравітація.

Вчені з Токійського університету Хідетосі Каторі провели експеримент з оптичним атомним годинником. Цей механізм настільки точний, що його використовують для калібрування коливання квантових частинок. Цей годинник відстане на секунду тільки за 30 мільярдів років.

Фахівці синхронізували два апарати і розмістили їх на першому поверсі хмарочоса Tokyo Sky Tree і на його оглядовому майданчику, на висоті 450 метрів.

Виявилося, що за добу годинник з майданчика йшов швидше приблизно на 4,3 наносекунди. За розрахунками, за рік ця різниця складе близько 1,6 мікросекунди. Вчені вважають, що результати експерименту доводять той факт, що гравітація уповільнює час.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus