USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Генетики виростили генеалогічне дерево, що об'єднує 13 млн осіб
Генетики "виростили" рекордно велике генеалогічне дерево, що об'єднує приблизно 13 мільйонів жителів сучасної Європи, Америки, Австралії та Південної Африки, інформує "Корреспондент" з посиланням на статтю в журналі Science.

Група американських і ізраїльських вчених під керівництвом Джоани Капланіс з Нью-Йоркського геномного центру зібрали дані про користувачів сайту Geni.com. Всього в вибірку потрапило 86 мільйонів профілів.

Дослідники проаналізували зв'язок між учасниками дослідження, а також їх географічну близькість один до одного.

У підсумку команда Капланіс отримала 5,3 мільйона окремих генеалогічних дерев, які об'єднують користувачів між собою.

Найбільше включало 13 мільйонів чоловік і охоплювало 11 поколінь. В основному це були європейці і їх нащадки, які переселилися в Північну Америку.

При аналізі отриманих даних вчені помітили закономірне зниження тривалості життя, пов'язане з військовими конфліктами, зокрема, під час Першої і Другої світової війни, а також під час Громадянської війни в Америці.

Відзначаючи на карті місця народження дітей, вчені визначили найбільш значимі події в історії переселення людей, такі як прибуття перших колоністів на кораблі Мейфлауер на територію сучасного штату Массачусетс в 1620 році і заснування британської колонії в Австралії в 1788 році.

Крім того, з'ясувалося, що жінки частіше переселяються, ніж чоловіки, але на менші відстані. У той же час, чоловіки частіше, в порівнянні з жінками, народжувалися в інших країнах, ніж їхні нащадки.

До промислової революції (1750 рік) більшість шлюбів полягало між людьми, що жили на відстані не більше 10 кілометрів один від одного. Згодом ситуація змінилася, і вже до 1950 року середня відстань між населеними пунктами, де жили майбутнє подружжя, збільшилася до 100 кілометрів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus