USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Генетики створили «знежирених» свиней
Дослідники з Великобританії та Китаю за допомогою технології CRISPR / Cas9 створили генетично модифікованих свиней, що відрізняються від своїх побратимів істотно більш низьким вмістом підшкірного жиру.

Нові технології, які використовують генетики, з кожним днем ​​відіграють усе важливішу роль у житті простих людей. Черговим свідченням цього став експеримент зі створення «знежирених» свиней, проведений міжнародною групою вчених. Результати дослідження викладені в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, передає Naked-science.

Для виведення генно-модифікованих поросят вчені застосували популярну зараз технологію CRISPR / Cas9. Вона дозволяє вносити зміни в геном вищих організмів, у тому числі людини.

Використовуючи CRISPR / Cas9, вчені змогли наділити поросят геном UPC1, який відповідає за терморегуляцію. У ролі «донорів» у цьому випадку виступили миші. Варто сказати, що цей ген присутній у багатьох ссавців, проте відсутній у свиней.

Із тринадцяти самок свиней, залучених до в експерименту, троє завагітніли. Незабаром на світ з'явилися дванадцять генно-модифікованих поросят. У порівнянні зі звичайними тваринами, вони мали в середньому на 24% менше підшкірного жиру. Після шести місяців всіх ГМО-свиней приспали, щоб краще вивчити їх стан. Як відзначають вчені, всі тварини виявилися здорові, а один із самців навіть встиг злучитися, в результаті чого на світ з'явилося зовсім здорове потомство.

Експеримент має не тільки наукову, а й суто практичну цінність. В цілому, на думку вчених, смак м'яса генно-модифікованих свиней нітрохи не гірше, ніж у звичайних тварин. А нежирна свинина може бути дуже популярна на ринку.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus