USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Французький винахідник не зміг перетнути Ла-Манш на флайборді та впав у воду: відео
Французький винахідник і спортсмен Френкі Запата зазнав невдачі у своїй спробі перетнути протоку Ла-Манш на реактивному флайборді.

Про це пише theБабель.

Місцем старту був пляж Сангатте в департаменті Па-де-Кале, а фінішною мала стати точка в бухті Святої Маргарити поблизу британського порту Дувр. Ця подорож, за його підрахунками, мала тривати 20 хвилин.

Француз вилетів з пляжу в Сангатте приблизно о 09:00 за місцевим часом у четвер, 25 липня. Запата намагався зберігати середню швидкість 140 км/год, подорожуючи на висоті 15–20 метрів над водою.

На півдорозі до місця призначення він мав дозаправитися на судні. Однак при спробі спуститися на нього чоловік не втримався і впав у воду. Його швидко підняли з води, обійшлося без травм, але спортсмен був дуже засмучений.



Цим польотом винахідник хотів відзначити 110-ту річницю першого перельоту через Ла-Манш, який здійснив авіатор Луї Блеріо 25 липня 1909 року.

Френкі Запата привернув широку увагу ЗМІ після щорічного параду до Дня взяття Бастилії у Парижі на початку липня, взявши у ньому участь на своєму футуристичному флайборді (Flyboard Air).

Запата сам винайшов Flyboard Air. Апарат обладнаний чотирма потужними реактивними двигунами. Вони працюють від авіаційного газу з бака на 20 літрів, який розташований за спиною пілота. Управляється реактивна платформа нахилами і пультом управління в руках пілота. Платформа може розвинути швидкість 140 км/год.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus