USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Французький винахідник уперше перетнув Ла-Манш на літаючій дошці: відео
Французький винахідник, колишній чемпіон із водних лиж Френкі Запата здійснив перший у світі успішний переліт через протоку Ла-Манш на власноруч зробленому флайборді.

Про це повідомляє theБабель.

4 серпня, 40-річний чоловік, якого називають «літаючим солдатом», вилетів із міста Сангатт поблизу Кале і приземлився в бухті Сент-Маргарет у Дуврі.

Винахід Запати має розмір скейтборда, а пальне міститься у рюкзаку, який одягає пілот.

Першу спробу перетнути протоку француз здійснив 25 липня, але тоді йому не вдалося цього зробити через проблеми із заправкою. Цим польотом винахідник хотів відзначити 110-ту річницю першого перельоту через Ла-Манш, який здійснив авіатор Луї Блеріо 25 липня 1909 року.

Під час цієї спроби здійснити переліт довжиною 35,4 км через Дуврську протоку використали більший човен та платформу для дозаправки.



Франкі Запата використовував для польоту літаючу платформу Flyboard Air, яку він сам і винайшов. Вона має п'ять невеликих реактивних двигунів. Автономний політ можливий тільки протягом декількох хвилин, після чого необхідна дозаправка.

Раніше ніхто не перетинав Ла-Манш на подібному виді транспорту. Запата побив свій власний рекорд дальності польоту на літаючій дошці – раніше він становив лише 2,3 кілометра.



Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus