USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Фінська компанія виготовлятиме їжу з повітря, води та електрики
27 Листопада 2018 15:48
0
Фінська компанія Solar Foods повідомила, що збирається вже наступного місяця налагодити виробництво 1 кілограму їжі на день лише з води, електрики та повітря.

Про це повідомляє MIND.ua з посиланням на GreenTechMedia.

Зазначається, що компанія буде електролізувати воду для виробництва водню, який використовуватиметься разом з двоокисом вуглеводу та невеликою кількістю мікроелементів для живлення бактерій, яким для життєдіяльності більше нічого і не треба. Далі колонія бактерій зростатиме.

Частину з них, як повідомляють розробники, можна відібрати для подальшого синтезу, решту – піддати термічній обробці.

Самі бактерії мають вміст білка до 60% та набір амінокислот, схожий на соєві боби або водорості.

Генеральний директор Solar Foods Пасі Вайникка сказав, що отриманий ними продукт може бути використаний для збагачення таких продуктів, як хліб або макарони.

Експериментальний завод компанії, вартістю 1 млн євро, знаходиться поблизу фінської столиці, Гельсінкі. Свій пілотний завод компанія повністю забезпечила відновлюваним електропостачанням на основі гідроенергії, що отримує від компанії Fortum.

Очікується, що комерційні операції компанія може розпочати вже на початку 2021 року, це буде залежати від дозволу Європейської продовольчої служби.
Процес схвалення нових продуктів харчування європейським регулятором включає в себе тестування на тваринах і людях та займає близько 2 років.

Принциповою відмінністю від інших подібних стартапів, Вайникка називає можливість «повністю відійти від землекористування».
Видання повідомляє, що Solar Foods вдалось в березні цього року зібрати 2 млн євро інвестицій
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus