USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Склав за інструкціями в інтернеті: філіппінець неофіційно побив рекорд із найдовшого польоту на говерборді
Житель Філіппін Кікс Мендіола на початку липня 2021 року неофіційно перевершив рекорд із тривалості польоту на говерборді.

Мендіола, за професією танцюрист, складав свій апарат протягом десяти років, користуючись інформацією в інтернеті.

Про це пише Vice.

У Мендіоли немає інженерної освіти. Близько 25 років він працював танцюристом у популярній філіппінській трупі Philippine Allstars. Чоловік розповідає: за час роботи він познайомився з людьми з кіноіндустрії й так зацікавився повітряним знімкуванням.

Не маючи освіти, Мендіола шукав інформацію в інтернеті. Так він спершу навчився складати безпілотники, які перевозили спершу статичні камери, потім – камери на карданних підвісах. Зрештою чоловікові спало на думку створити апарат, який би зміг підняти в повітря його самого.

За словами Мендіоли, коли його знайомі почули про його задум років 10 тому, то спершу сміялися з нього. А втім, через п’ять років перший робочий пристрій був готовий. «Я зміг піднятися на майже метр над землею», – пригадує чоловік.
А далі він захотів створити летюче авто — і йому довелося розібрати свій говерборд. Прототип авто зацікавив австралійську компанію Star 8. Вона навіть мала намір до 2022 року налагодити виробництво апаратів, але планам завадила пандемія коронавірусу.

Тоді Мендіола повернувся до ідеї зібрати говерборд. За його словами, на збирання й тестування засобу він витратив близько двох місяців. Про технічні характеристики говерборда чоловік не розповідає.

Зрештою на початку липня 2021 року Мендіола здійснив політ над узбережжям міста Субік. За польотом спостерігала команда чоловіка та спонсори. Вони стверджують, що говерборд пролетів 2894 метри протягом 7 хвилин 22 секунд.

Це більше, ніж офіційно зареєстрований на сьогодні рекорд, який у 2016 році встановив французький інженер Френкі Запата: він пролетів на власному говерборді 2252,4 метра. Але вже у 2017 році влада Франції заборонила Запаті літати на своєму пристрої.

Політ Мендіоли представники Книги рекордів Гіннеса не фіксували. Але той готовий відстоювати це звання: «В нас є всі дані: показники GPS, усі вимірювання. Усе, щоб довести, що політ справді відбувся. Його знімали від початку до кінця на відео».
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus