USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Фестиваль Burning Man 2018 - сюрреалізм у пустелі
Щорічний восьмиденний фестиваль Burning Man традиційно розпочався в останню неділю серпня в американській пустині Блек-Рок, штат Невада, розповідає Канал 24. На нього з’їжджаються шанувальники з усього світу, приміряючи образи заданої тематики фестивалю.

З першого погляду цей фестиваль може видатись дещо нереальним та утопічним, однак саме це мали на меті засновники Burning Man у 1986 році.
За легендою, фестиваль започаткувало двоє чоловіків Ларрі Гарві та Джеррі Джеймс, які у 1986 році спалили на пляжі в Сан-Франциско дерев'яне опудало. Воно мало вигляд людини з собакою, а спалити його вирішили як акт радикального самовираження через нерозділене кохання. Згодом статуя для спалення офіційно отримала назву "Палаюча людина", а кількість людей, які брали участь в ритуалі, щороку збільшувалась.

Цей фестиваль не про музику, а про культуру і самовираження загалом. На пустельній території можна зустріти неймовірні зразки сучасного мистецтва з усього світу. У 2015 році на фестивалі вперше представили роботу українських митців, – нею стала скульптура "Любов" Олександра Мілова.

Перші 9 років фестиваль проходив без прив’язки до конкретної теми, але з 1995 року подія стала проводитися за наперед визначеною тематикою. Першою ж неофіційно було обрано "Добро і зло". Цього року тема Burning Man – "Я, робот", відсилаючись до знаменитого фантаста Айзека Азімова.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus