USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Експерти знайшли причину таємничої загибелі сотень слонів в Ботсвані
Всього загинуло понад 300 слонів.

За даними департаменту дикої природи, причиною загибелі сотні слонів в дельті Окаванго в Ботсвані, ймовірно, можуть бути природні токсини.

Про це інформує ТСН.

Південноафриканська країна має найбільшу популяцію слонів в світі, за оцінками, близько 130 тис. особин. Близько 300 з них були знайдені мертвими. Влада виключила сибірську виразку, а також браконьєрство, оскільки бивні були знайдені недоторканими.

Попередні тести, проведені в різних країнах, поки не є повністю переконливими, і наразі проводяться додаткові дослідження. Однак, ґрунтуючись на деяких попередніх результатах, які отримали експерти, вони визначили, що потенційною причиною могли бути токсини природного походження. Також вони додали, що деякі бактерії можуть природно виробляти отруту, особливо в озерних водах.

Уряд встановив, що загинув 281 слон, хоча, за словами незалежних захисників природи, жертв понад 350. Деякі живі слони мали слабкий, млявий і виснажений вигляд, у деяких були ознаки дезорієнтації, труднощі під час ходьби.

Нагадаємо, перші слони загинули в дельті річки Окаванго на початку травня. До кінця місяця стало відомо про 169 загиблих тварин, а до середини червня ця кількість збільшилася в два рази. За попередніми даними, 70% загиблих слонів знайшли біля водних об’єктів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus