USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Дизайнерка показала, як чудернацьки може змінитися людський ніс через життя на Марсі
Польська дизайнерка Марта Флісиковська оприлюднила результати свого проекту Who Nose, присвяченого адаптації людського носа під марсіанський клімат.

Про це йдеться у статті, опублікованій в Journal of Science and Technology of the Arts, розповідає ТСН.

Авторка проекту показала три носи: з двома парами ніздрів для ефективного зігрівання повітря, зі спеціальної "спідничкою"для збільшення гучності і плоский ніс для захисту від Сонця.

Людський ніс неодноразово змінювався в процесі еволюції у представників різних народів, адаптуючись під клімат. У разі колонізації інших планет ніс протягом якогось часу адаптується і під клімат нової місцевості, якщо припустити, що люди будуть дихати без допомоги допоміжних пристроїв.

Космічне агентство показало приголомшливі фото гігантського крижаного кратеру на Марсі

Марта Флісиковська вирішила візуалізувати, як людський ніс буде адаптуватися під марсіанський клімат. Авторка врахувала кілька найбільш важливих особливостей марсіанського клімату: низькі температури (середня температура на поверхні планети - близько 63 градусів Цельсія), тонка атмосфера, що пропускає більше сонячних променів, ніж атмосфера Землі, а також низький тиск, через який звук поширюється на набагато менші відстані, ніж на нашій планеті.





Таким чином, людським носам необхідно буде адаптуватися таким чином, щоб зігрівати повітря, захищатися від Сонця і збільшувати гучність звуку. На підставі цього Флісиковська створила три різних макети носів.

Перший має дві пари ніздрів для полегшеного зігрівання повітря, що поступає і практики релаксації, другий ніс – плоский – для захисту від Сонця, а також для тривалого носіння захисних шоломів. Нарешті, останній ніс оснащений спеціальною "спідничкою", за допомогою якої звук людського голосу може резонувати і поширяться на велику дистанцію.
Коментарів: 1
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 27 Грудня 2018 13:18
Ніс людський - це найважливіший орган людського тіла. Він зігріває та охолоджує мозок. Він - як радіатор в автомобілі. Концентрує сонячну та вітрову енергію, розтоплює паморозь на бороді і вусах, відчуває запахи та своїми волосинами фільтрує повітря, гарматними чханнями здійснює викиди негативної енергії, шкідливих, радіоактивних й токсичних речовин ... Потерши його двома пальцями - можна викликати приплив розумової енергії і висякатися солодко та щедро - привселюдно. У всіх на очах. Нічого за те, його власнику, не буде. Особливо цінні носи із червоними прожилками, подзьобані і сині - саме такі є найбільш продуктивними для виявлення контрабандного алкоголю на митницях всіх держав світу. :))) Шануйте і бережіть свого носа! Він і на Марсі вам у пригоді стане.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus