USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Дизайнер розробив капсулу для проживання у космосі: який вигляд матиме готельний номер на МКС. Фото
Майже 15 місяців тому француз Філіп Старк розробив проект космічних модулів (капсул) для проживання туристів на Міжнародній космічній станції (МКС) в рамках першої космічної туристичної програми Axiom Space (космічна компанія, перша комерційна космічна станція).

Як повідомляє ТСН, наприкінці січня у NASA схвалили дизайн цього космічного модуля і уклали з Axiom Space контракт на виробництво як мінімум однієї капсули для приєднання її до МКС.

А тепер Axiom Space вирішили поділитися світлинами капсули, яка буде виконувати функції готельного номеру у космосі на МКС.

За словами дизайнера Філіпа Старка, він намагався створити капсулу, яка «асоціювалася б з безпекою і утробом матері – з великими вікнами і м’якими стінами».

«Моє бачення – створити зручне яйце, дружній до людини простір, де стіни м’які і гармоніюють зі значеннями рухів людського тіла в нульовій силі тяжіння», – сказав Старк.

Зазначається, що кожна капсула буде підлаштовуватися під настрій і біоритми її мешканця, а нано-світлодіодні вогні всередині будуть змінювати свій колір залежно від умов освітлення зовні.

Модуль розроблений таким чином, що при виведенні з експлуатації з МКС, зможе відокремитися і діяти як незалежна космічна станція. У Axiom зможуть розміститися як професійні космонавти, так і будь-які інші особи. Вони зможуть жити і працювати в космосі в умовах мікрогравітації.

Відповідно до прес-релізу, план Axiom Space полягає у відкритті міжнародної космічної станції для комерційних цілей. На сайті компанії зазначається, що сьогодні вони вже пропонують 10-180-денні місії на МКС, а від 2024 року, коли будуть запущені модулі, місії здійснюватимуться на станцію Axiom Space.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus