USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Дивись глибше: фотограф створив унікальну серію знімків про підземне «коріння» відомих пам'яток
Лондонський фотограф Томас Сентпетері створив цікаву серію знімків.

На них він показав, що є під відомими світовими пам’ятками. Наприклад, як виглядає підземелля Ейфелевої вежі або Біг-Бена.

Митцю вдалося віднайти інший ракурс відомих усім локацій, які відкривають їх з нової, значно глибшої сторони. Що знаходиться під поверхнею європейських перлин – роздивляйтесь у матеріалі.

Підземелля туристичних об’єктів

«Напевно, складно собі уявити, що можна побачити, якби раптом провалитися під землю. І хоча відомі багатолюдні туристичні об’єкти здаються безпечними, під ними сховано чимало таємниць. Навколо нас є приховані світи, і я хотів показати, що популярні туристичні напрямки мають більше, ніж здається на перший погляд. Зробіть своє дослідження перед поїздкою і не бійтеся зазирнути глибше. З правильним набором і жагою пригод можна відкрити незвичайні предмети», – прокоментував свій проєкт Томас Сентпетері.

Франція, Ейфелева вежа

У паризьких катакомбах збереглися останки понад 6 мільйонів людей. Вони були побудовані для того, щоб трохи розвантажити переповнені кладовища міста.
 Ейфелева вежа та катакомби
Ейфелева вежа та катакомби

Англія, Біг-Бен

Станцію Олдвіч відкрили у 1907 році. Вона теж певний час була бомбосховищем та зберігала деякі скарби Британського музею. Цю станцію метро закрили у 1994 році через великі витрати на технічне обслуговування. Зараз це не дуже закинуте місце, оскільки тут проводять навчання для поліцейських та пожежних, не збиваючи з ритму весь Лондон.
Біг-Бен та його підземелля
Біг-Бен та його підземелля

Італія, Неаполь

Тунель Бурбонів мав стати аварійним «відходом». Планували створити маршрут для евакуації з Палаццо-Реалі, але так і не завершили будівництво. Під час Другої світової війни печери служили притулком при повітряних нальотах і були військовим госпіталем.

Польща, центр Кракова

Соляна шахта «Величка» є однією з найбільших туристичних визначних пам’яток Польщі. Її глибина досягає 327 метрів. І тут видобували столову сіль до 2007 року. Зараз шахта відкрита для відвідувачів.
Соляна шахта біля Кракова
Соляна шахта біля Кракова

Англія, готель St. Pancras Renaissance

Лондонська пошта мала свою залізничну гілку. Її ввели в експлуатацію у 1927 році та використовували до 2003 року. Але обходилась вона надто дорого – 1,2 мільйона футів стерлінгів в день! Зараз там музей, в якому відвідувачі можуть проїхатися в старому поштовому потязі.
Поштове відділення над елітним готелем
Поштове відділення над елітним готелем

Іспанія, печерний комплекс Барріо-де-Куевас
Печерний комплекс в Іспанії
Печерний комплекс в Іспанії


Виявляється, у цих будиночках, що причаїлися під могутніми скелями, живе ціло місто! Найбільший скельний комплекс в Європі став «прихистком» для 3 тисяч людей.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus